Disneyjevi klasici – Knjiga o džungli

„Knjiga o džungli“ – četvrta knjiga na svim kioscima od 01.11.2018.

 

Ovog četvrtka vam predstavljamo novu slikovnicu iz kolekcije najljepših Disneyjevih klasika – Knjiga o džungli. Zamislite da ste djetinjstvo i život proveli u džungli okruženi raznoraznim životinjama, ali i opasnostima. Neko će sada reći: „Jupi! To bi bilo super!“, dok će oni manje pustolovni samo odmahnuti glavom. Malog Mowglija niko nije pitao šta želi, on je kao beba ostavljen u džungli i odgajili su ga vukovi!

Knjiga o džungli je topla priča o prijateljstvu dečaka Mowglija i životinja u džungli. Ljudsko mladunče je pronašao panter Bagira i odnio ga porodici vukova kako bi ga oni odgajali. Dječaku je bilo sjajno među vukovima koji su ga prihvatili kao svog, ali jednog dana starješine čopora odlučiše kako je opasno da Mowgli ostane među njima, jer se džunglom šunja opasni tigar Shere Khan. Mowgli se, naravno, opire odlasku u ljudsko selo u koje ga vode njegovi najbolji prijatelji panter Bagira i medvjed Balu. Njihov put do sela posut je avanutrama i borbom protiv tigra za koga je dječak prava poslastica. Posebno humorističan ton priči daju likovi Balu, ali i zmija Kaa koja silno želi da pojede dječaka, ali joj to nikako ne ide za… repom! Uvijek je zaustave Mowglijevi prijatelji ili proždrljivi tigar.

Na kraju priče dječak završava u ljudskom selu, a ta odluka mu je postala posebno privlačna kada je na izvoru ugledao lijepu djevojčicu…

Autor Knjige o džungli Rudyard Kipling (1865-1936), rođen je u Bombaju, u Indiji. Riječ je o piscu kratkih priča i prvom Englezu koji je osvojio Nobelovu nagradu za književnost, a njegovim najpopularnijim radovima pripada upravo Knjiga o džungli. Disney je prema njegovoj priči napravio istoimeni film 1967. godine.

Svakog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu. Urađene u tvrdom povezu, sa prelijepim ilustracijama na 64 stranice, ove slikovnice postat će dio brojnih porodičnih biblioteka. Priče prije spavanja tako će postati još zanimljivije.

Svima koji na kioscima propuste neku od knjiga, bit će omogućeno da je naruče putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.