Disneyjevi klasici – Mala Sirena

„Mala Sirena“ – treća knjiga na svim kioscima od 25.10.2018.

 

Ovog četvrtka vam predstavljamo novu slikovnicu iz kolekcije najljepših Disneyjevih klasika – Mala sirena. Arijela, mala sirena sa svojim krupnim plavim očima i vatrenocrvenom kosom mnogima je najdraži Disneyjev lik.

Ona je najmlađa i najljepša kći morskog kralja Tritona. Vesela je, nestašna, hrabra i predivno pjeva.U društvu svojih prijatelja upada u razne zgode i nezgode istražujući morsko dno i olupine brodova. Jednog dana, nestašna crvenokosa sirena, privučena mjesečevom svjetlošću i veselim glasovima, otplovila je na pučinu i ugledala princa Erika kako sjedi na brodu. Brod je počeo tonuti, a Arijela je spasila mladića i pjevala mu na obali. U zoru se vratila u more, a princ je odlučio da nađe djevojku koja ga je spasila. Za to vrijeme, Arijela, želeći da postane ljudsko biće, sklapa opasnu pogodbu sa zlom, morskom vješticom Ursulom. Mala sirena se odriče svog glasa u zamjenu za noge i ponovo sreće princa. Iako se ona dopala Eriku, bio je tužan što to nije „ona“ koju traži budući da je „ova“ djevojka nijema. Tu počinje zaplet zanimljive priče o ljubavi, žrtvovanju i trijumfu dobra nad zlom, a kako je sve završilo, saznajte sami.

Disney je prve nacrte za crtani film o maloj sireni napravio već 1930. godine, ali prvi crtani film o Arijeli nastao je tek 1989. godine. Pravu priču „The little Mermaid“ u 19. vijeku napisao je poznati danski pisac dječjih bajki Hans Kristijan Andersen. (Zato i je simbol Kopenhagena, glavnog grada Danske, predivna skluptura sirene na kamenu.)

 

Svakog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu, po cijeni od 7,90KM. Urađene u tvrdom povezu, sa prelijepim ilustracijama na 64 stranice, ove slikovnice postat će dio brojnih porodičnih biblioteka.Priče prije spavanja tako će postati još zanimljivije.

Svima koji na kioscima propuste neku od knjiga, bit će omogućeno da je naruče putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.