Disneyjevi klasici – Dama i skitnica/Maza i Lunja

„Dama i skitnica“/“Maza i Lunja“ – četrnaesta knjiga na svim kioscima od 10.01.2019.

 

Četrnaesta po redu slikovnica iz popularne Disneyjeve kolekcije je Dama i skitnica/Maza i Lunja. Ovo je jedna odnajdirljivijih Disneyjevih priča. Te male, slatke pseće njuškice jednostavno moraju da nas razniježe, a ako se uz njih još veže priča o prijateljstvu, povjerenju, ljubavi i hrabrosti – ostajemo bez daha. Priča o Dami i skitnici napisana je za Disneyjev film 1955. godine i pripada jednoj od najljepših ljubavnih priča.

Gospodin Dragić je svojoj ženi za poklonio preslatku, ženku koker španijela koju su nazvali Dama. Dama je uvijek bila dotjerana, čista i sa novom ogrlicom oko vrata. Dragići su voljeli svoju koker španijelku Damu i posvećivali su joj puno vremena. Ali ubrzo, Dama više nije bila u centru pažnje, jer su njeni gospodari čekali prinovu.

Dama tada upoznaje šarmantnog i snalažljivog Skitnicu, koji joj otkriva do tada nepoznati svijet ulice. Iako je Dama pomislila da je samo riječ o nerasnom psu, neotesancu, taj stranac je privukao njenu pažnju.Nakon što ju je junački spasio od nasilnih pasa, Dama se upustila u avanturu sa Skitnicom koji  je kao pravi gospodin odveo na špagete u talijanski restoran i pružio joj prelijepu romantičnu večeru uz svijeće i serenadu. Dama i Skitnica su još puno toga preživjeli: od tetka Sarinih mačaka, pacova koji je htio da napadne bebu do zatvora. Za to vrijeme, zaljubljenost dvoje, na prvi pogled nespojivih pasa, svakim danom je jačala.

Nakon što je Skitnica spasio bebu od pacova, Damina porodica ga je prihvatila kao svog novog ljubimca. Oni su uskoro dobili male psiće, tri ženke – drage i čiste baš kao njihova mama i jednog malog vragolana koji je u svemu bio isti tata.

Svakog četvrtka na kioscima novi naslov iz serijala najljepših Disneyjevih klasika. Svi koji su na kioscima propustili neku od knjiga mogu je naručiti putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.

Za ostale Disney poklone (kao što su licencirane keramičke figure i šolje) pogledajte ovdje, a za ostale Disney knjige i slikovnice koje imamo pogledajte ovdje.