Disneyjevi klasici – Dumbo

„Dumbo“ –trinaesta knjiga na svim kioscima od 03.01.2019.

  • DUMBO – SLON KOJI LETI!
    Trinaesta po redu slikovnica iz popularne Disneyjeve kolekcije je Dumbo. Ova dirljiva i poučna slikovnica nastala je prema priči Helen Aberson i Disneyjevom crtanom filmu iz 1941.
    Jednoga dana gospođa Džambo je dobila od rode dugo željeni smotuljak u kojem se nalazio Džambo junior koji je i glavni junak ove priče. Normalno je da slonovi imaju velike uši, ali ovaj slonić ima toliko velike uši da se one vuku po tlu. Ostale životinje u cirkusu zbog toga su ga zadirkivale pa je tako i dobio nadimak Dumbo, ime koje u slonovskom svijetu predstavlja blesavog slona. Malenog slona je sve to duboko pogađalo i on je sve više tugovao. Posebno kada njegova majka dospijeva u zatvor, jer ga je branila od nasrtljivih dječaka koji su mu se rugali. Njegov jedini pravi prijatelj miš je vjerovao da je Dumbo zapravo vrlo poseban i smislio je cirkusku tačku koja ga je proslavila. Mnogi su dolazili na cirkuske predstave samo zbog Dumba, prvog i jedinog slona koji leti!
    Kroz smijeh, ali i poneku suzu ova priča govori o odnosu majke i djeteta, prijateljstvu, suočavanju sa svijetom, borbi za svoju posebnost, sticanju samopouzdanja i pronalaženju sopstvenog mjesta pod Suncem.
  • Svakog četvrtka na kioscima novi naslov iz serijala najljepših Disneyjevih klasika. Svi koji su na kioscima propustili neku od knjiga mogu je naručiti putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.