Prvi Speed Duel Turnir – Sarajevo, BBI Centar 30.6.2019.

Poštovani igrači,

želimo da vam ponudimo novi način igranja Yu-gi-oh! igre! Već prisutan u svijetu, Speed Duel format je napravljen da olakša početnicima ulazak u igru. Ovaj sistem je preuzet iz Yu-Gi-Oh! Duel Links video igre i lagan je za naučiti.

Razlike Speed Duel formata u odnosu na standardnu verziju koja se sada zove “Master dueling”:

  • Svaki igrač počinje duel sa 4000 životnih poena
  • Počinje se sa 4 karte u ruci (pravilo da prvi igrač ne vuče kartu na početku poteza i dalje vrijedi)
  • Main deck može držati 20-30 karata, a Extra deck do 5 karata
  • Svaki igrač ima po jednu Skill kartu (stoji odvojeno od Main Deck-a). Svaka Skill karta ima poseban uslov aktivacije koji piše na karti.
  • Svaki igrač ima po 3 Monster zone i 3 Spell/trap zone, Field spell zonu i Graveyard (GY) zonu.
  • Ne postoji Main Phase 2.
  • Maximum karata u ruci je i dalje 6, oba igrača mogu imati aktivan Field Spell i maximum po 3 kopije iste karte. Isto tako, budući da nema Extra monster zone, Monsteri koji se pozovu iz Extra decka idu u Main monster zonu.
  • U Speed Duel formatu se mogu koristiti isključivo Speed Duel karte. Ali Speed Duel karte se mogu koristiti i u Speed Duel formatu i u Master Dueling formatu.

 

Prvi turnir u BiH će se održati u BBI Centru u Sarajevu u prodavnici MyGift na -1 etaži 30.juna (nedjelja) od 11:00. Prijave počinju od 10:00 kada se i prodavnica otvara.

Kotizacija za učestvovanje je:

4 KM – kupovinom jednog Speed Duel boostera, ako već imate svoj Speed Duel deck.

20 KM – kupovinom jednog Speed Duel startera ako nemate svoj Speed Duel špil po sniženoj cijeni od 20,00 KM (redovna cijena je 25,90 KM)

Ako se želite unaprijed opremiti Yu-gi-oh! opremom, karte možete vidjeti ovdje, a opremu za karte (sleeveovi, deckboxovi i slično) možete vidjeti ovdje.

Ukoliko želite vidjeti još malo o Speed Duel formatu, Konami je napravio odličan video klip za vas koji možete vidjeti ovdje.

Nek je srce u kartama sa vama!