Disneyjevi klasici – Potraga za Nemom

„Potraga za Nemom“ – šesta knjiga na svim kioscima od 15.11.2018.

 

Zaronimo zajedno u ocean do Velikog koraljnog grebena i upoznajmo Nemu.

Nemo je mala riba klaun koja živi sa svojim ocem Marlinom. Dok je Nemo još bio u jajetu, majku mu je zgrabila velika i opasna riba – barakuda. Ostalo je samo jedno maleno jaje iz kojeg se izlegao mali nestašni Nemo. Marlin se tada zakleo da će stalno paziti na svog sina i da neće dopustiti da mu se išta dogodi. Marlin je otac pun ljubavi, ali pretjerano brižan. Sve je bilo super dok Nemo nije stasao za školu. Otac Marlin je bio zabrinut da će se Nemi nešto dogoditi. Da, nešto se zaista i dogodilo. Malenoga Nema uhvatio je ronilac na koraljnom grebenu i otplovio u nepoznatom smijeru.

Strašljivog će Marlina to natjerati da napusti sigurni dom u koraljnom grebenu i pođe u potragu za Nemom. Putem ga prati simpatična, ali jako zaboravljiva riba Dory. Marlin će se naći u ulozi netipičnog junaka koji na uzbudljivom putovanju pokušava ponaći svojeg sina.

U međuvremenu, Nemo planira bijeg iz akvarija, a u tome mu pomažu ostale zatočene ribe.

I ova priča ima sretan završetak, a Marlin i Nemo nas podsjećaju da su, iako tek malene ribe klaunovi, dovoljno hrabre za velike podloge.

ZANIMLJIVOST

Znate li da riba klaun potiče iz Indo-Pacifičkog oceana? Latinsko ime je Amphiprion ocellaris, a može narasti do 8 cm. Riba klaun upadljivo je išarana narančastim, crnim i bijelim šarama i vrlo je miroljubiva, a njeno plivanje podsjeća na ples.

Svakog četvrtka na kioscima potražite novu slikovnicu. Svima koji na kioscima propuste neku od knjiga, bit će omogućeno da je naruče putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744, radnim danom od 9 do 17h. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.