Vrijeme je darivanja – pet prijedloga za savršen poklon

Šta pokloniti za praznike?

Bliži se vrijeme praznika i darivanja. Često nemamo ideje i ne znamo šta pokloniti našim najmilijim. Bez obzira da li idete negdje na novogodišnju zabavu ili pripremate istu kod kuće, uvijek je lijepo pokloniti nešto svojim prijateljima i članovima porodice. Prilikom odabira poklona pokušajte biti kreativni i imajte uvijek u vidu osobu kojoj poklanjate. Kada kupujete novogodišnje poklone, uzmite u obzir praktičnost, relevantnost, i naravno ukus i interese osobe kojoj poklanjate. Originalnost ne znači i ne iziskuje to da vaš poklon treba biti skupocjen, čak šta više često je u potpunosti obrnuto, za najkreativnije poklone uglavnom ne treba mnogo novca.

U Tropik Gifts and Games prodavnicama u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Banja Luci, kao i svake godine možete pronaći širok asortiman poklona za sve uzraste. U nastavku dajemo nekoliko prijedloga koji vam mogu olakšati kupovinu i odabir adekvatnog poklona.

 

  1. Njeno veličanstvo knjiga

 

Dobra knjiga je poklon koji uvijek može oduševiti posebno u hladnim zimskim danima. Neka od najtraženijih štiva u 2022. godini su knjige za roditelje, kao i one koji to upravo trebaju postati, kao što su knjige Danski i Finski odgoj djece, koje prikazuju metode odgoja u najsretnijim zemljama svijeta. Od drugih žanrova posebno je zanimljiv roman Dina, američkog autora Franka Herberta kao jedan od najslavnijih znanstveno fantastičnih romana svih vremena.

https://tropik.ba/kategorija-proizvoda/knjige/ .

 

2. Društvene igre

 

Društvene igre su poklon koji ne samo da će oduševiti osobu kojoj poklanjate već i sve članove porodice koji će učestvovati i zabaviti se u ovim igrama. Pored tradicionalnih društvenih igara, kao što su šah, toranj ili tangram, u našoj ponudi se nalaze i brojne moderne  tražene i nagrađivane igre, kao što su Alias i Catan, za koje vjerujemo da će donijeti pregršt zabave i smijeha u svako druženje.

https://tropik.ba/kategorija-proizvoda/drustvene-igre/

 

 

3. Igračke

Igračke su uvijek dobar izbor kada su u pitanju pokloni za djecu. Trenutno su svakako najpopularniji likovi poput Pokemona, Sonica i Super Maria, a za najmlađe članove tu su Starlight Pets – interaktivne plišane igračke koje svjetle i  sviraju uspavanku.

https://tropik.ba/kategorija-proizvoda/igracke/

 

4. Kolekcionarske figure

Kao četvrti prijedlog,  tu su kolekcionarske figure poznatih ličnosti, sportaša, muzičara, kao i brojnih prepoznatljivih likova iz najpoznatijih filmova i serija, koje mogu biti idealan poklon bez obzira na uzrast. Ukoliko znate da vaš prijatelj prati NBA ligu, ili je veliki fan nekog serijala, svakako možete ga iznenaditi kolecionarskom figurom.

https://tropik.ba/page/1/?post_type=product&s=pop%21

 

5. Licencirani pokloni

Ukoliko ste vi ili vaši najmiliji ljubitelji Batmana, Harry Pottera ili Ratova zvjezda svakako  ih možete obradovati licenciranim poklonima omiljenog lika bez obzira da li se radi o šolji Harry Potter, rokovniku Ratova zvjezda ili Batman privjesku za ključeve.

https://tropik.ba/kategorija-proizvoda/pokloni/

Ovo su samo neki od prijedloga za novogodišnje poklone koje možete pronaći u Tropik Gifts and Games prodavnicama u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Banja Luci, a ponudu Tropik Gifts and Games prodavnica možete pronaći i na  web shopu na  www.tropik.ba.