Disneyjevi klasici – Mačke iz visokog društva

„Mačke iz visokog društva“ – dvadeseta knjiga na svim kioscima od 21.02.2019.

 

Slikovnica „Mačke iz visokog društva“ je dvadeseta slikovnica iz popularne kolekcije Disneyjevih klasika. Film Mačke iz visokog društva je nastao 1970 godine. Ova priča govori o porodici mačaka plemenitog porijekla i njihovim poznanstvom sa mačkom lutalicom koji im pomaže u nevolji.

Radnja ove predivne priče smještena je u Pariz u 1910. godinu. Glavni junaci su operska diva i njeni ljubmci – Grofica i njena tri mačeta. Zaplet počinje kada diva odlučuje da svoje nasljedstvo ostavi mačkma, a nakon njihove smrti slugi Edgaru. Povrijeđen njenom odlukom, ali i uplašen da će ga mačke nadživjeti (vjerujući da imaju devet života) Edgar odlučuje da ih uspava, kidnapuje i odvede daleko.

Nakon buđenja mačke upoznaju mačka Tomasa lutalicu koji im pomaže da se vrate u Pariz. Povratak je pun uzbudljivih događaja, a upoznaju i nove prijatelje. Uz zvuke svinga i trube rađa se ljubav između Grofice i Tomasa. Po dolasku u Paris oni se rastaju, ali Edgar ne odustaje od svoje namjere te je Tomas ponovo uskočio da spasi svoju dragu i njene mačiće…

Svakog četvrtka potražite na kioscima novi naslov iz serijala najljepših Disneyjevih klasika. Svi koji su na kioscima propustili neku od knjiga mogu je naručiti putem interneta na www.tropik.ba ili pozivom na telefon: 032/244-744. U prodaji se nalazi kolekcija na latinici i ćirilici.